Nakon duge i naporne zime, svi smo se mi itekako zaželili lijepog i toplog vremena, a sada kako je napustila sezona godišnjih odmora i ljetovanja, svi su jedva dočekali da pobjegnu na razne plaže i na obale kako bi upili dovoljno vitamina D. Ipak, jedna od najvećih mana ljeta i odmora jeste što nepažnjom ili ako jednostavno imate previše osjetljivu kožu, možete da zadobijete opekotine koje znaju da budu itekako bolne.

Ako primjetite da ste izgorili na suncu, najbitnije od svega je da što prije iskoristite neko od sredstava za prvu pomoć u takvim situacijama, kako, iako vas možda u tom trenutku to ne boli, budite sigurni da ćete jako brzo početi da osjećate posljedice toga što ste previše vremena proveli na suncu. Većina smatra da je jedan od najboljih trikova za prvu pomoć u ovakvim situacijama jogurt, koji nanose na kožu da riješi upalu, ali mi vam u našem današnjem članku donosimo nešto još bolje.

Naime, jedna mama iz Teksasa je na društvenim mrežama podijelila sa svojim prijateljima da je otkrila da je pjena sa brijanje sa mentolom izuzetno korisna u ovakvim situacijama, te da nakon samo trideset minuta možete u potpunosti da ublažite bol koju inače prouzrokouju opekotine od sunca.

Nanesite pjenu na kritična područja, te ćete ubrzo primjetiti da izgleda kao da se pjena osušila i otopila. Ako pjena u sebi sadrži mentol, koji je ključni sastojak, osjetit ćete hladnoću na tom području, te će ona da izvuče svu toplotu iz tog dijela vaše kože i vi ćete biti oduševljeni.

Preporučeno
Loading..