Ovih dana svi gledaju u najpoznatiju porodicu na cijelom svijetu – kraljevsku porodicu Velike Britanije, koja je značajn dio obilježavanja jedne od najvećih svečanosti u ovoj zemlji, Pozdrava bojama (Trooping the Colour).

Naime, ovdje je riječ o tradiciji koja svoje korijene vuče još iz 17. vijeka, a u centru svačije pažnje ovih dana u godini su pukovi britanske vojske i vojske Komonvelta, koji ponosno ističu i šire svoje zastave. Običaj je da se na ovaj dan obilježava ujedno i rođendan trenutnog britanskog vladara, a tad običaj je preživio od 1748. godine pa sve do danas.

Tako i kraljica Elizabeta na ovaj dan slavi svoj rođendan iako je njen pravi rođendan zapravo tek 21. aprila. Kako god, ovu paradu zbog toga često znaju nazivati i rođendanskom paradom, a građani koji su se okupili u velikom broju su ovaj put imali pravo da vide više od hiljadu i četiri stotine vojnika, zajedno sa dvije stotinje konja i četiri stotine muzičara.

Sve oči su bile uprte i u ostale kraljevske porodice, kako je ovo bio prvi put da je javnost vidjela Megan Markle nakon što je na svijet donijela dječaka. Prvi su na događaj stigli princ Vilijam i Kejt Midlton, i to oltajmerom koji je inače u vlasništvu porodice, ali je to opet napravilo pravu atrakciju među prisutnima, posebno turistima koji su ove godine po prvi put imali priliku da prisustvuju nečemu ovakvom, kako je riječ o svečanosti koja je zaista posebna na sebi svojstven način. Da li ste vi bili oduševljeni fotografijama sa događaja?