Poznati glumac Ljubiša Samardžić je preminuo 2017. godine nakon što je izgubio bitku sa teškom i opakom bolešću.

On je bio ikona poslijeratne bivše države, kojeg su angažovali redatelji od Hrvatske pa do Kosova, a s Milenom Dravić i Batom Živojinovićem je činio najveći glumački trojak za kojim su se doslovno otimali najveći producenti i redatelji. O njemu se uglavnom sve zna, ali malo ko zna da ima prelijepu unuku Saru.

Život ove glumačke legende, Ljubiše Samardžića, je obilježila jedna velika tragedija kad mu je sin Dragan preminuo kada je imao samo 34 godine od leukemije. Ipak, sreću i utjehu su mu s godinama pružali njegovi unuci, a njegova Sara je danas prava mlada dama čije izražajno plave oči nikog ne ostaljvu ravnodušnim.

Inače, Sara je bila veoma vezana za svog djeda. Bio joj je najvažnija i najveća figura u životu. Odlazila je uvijek s njim na snimanja i upijala svaki njegov savjet. A ako je suditi prema fotografijama, Ljubišina unuka je zbog ljepote i modnog ukusa postala i postaje sve opasnija konkurencija svim zvijezdama na društvenoj mreži Instagram.

‘Imala sam sreću što sam te poznavala 23 godine, od kad sam bila mala i nisam shvatala što je to biti glumac i biti toliko poznat, što sam se ljutila kad prilaze nepoznati ljudi dok šetam sa svojim djedom, što sam plakala na scene Policajca sa Petlovog brda, jer kako moj djed može sjediti s četiri žene, a da nijedna od njih nije moja baka, što sam obožavala da me vodiš u ured i na snimanja, i da dolaziš po mene u vrtić, kao i kad me uzmeš u naručje i plešemo, pa sve do dan danas kad mogu reći da si mi bio uzor, oslonac i uvijek podrška. Mislim da je suvišno spominjati tvoju karijeru, i koliko je čast biti unuka jedne takve legende”.

Preporučeno