Poznato je svima da su psi najbolji čovekovi prijatelji i da definitivno su jedine životinje koje vole više svoga vlasnika od samoga sebe. Poznaato je da su psi, kojim aje 80% snage satkano u samom njuhu, i da mogu čak i da osete strah kod čoveka, konkretno adrenalin, i da napadnu kada je to zapravo i potrebno. Mnogo je istraživanja do saada rađeno na psima, i uvek se dolazilo do toga, da su psi, pogotovo nemački ovčari i više nego inteligentne životinje.

Jako dobro pamte, što pokazuje i ekperiment koji se desio u Japanu, konkretno u Tokiju gde je istraživač p o imenu Akiko Takoaka, došao do zaključka da kada jednom prevarite psa, on to jako dobro upamti i onda gubi poverenje u tu osobu za veki vekova. Volonter koij je radio sa njime poređao je ćase sa hranom ispred pasa, ali i prazne činije, tako da psi nisu mogli da vide gde ima hrane, a gde ne. Nakon toga su psi pokazali privrćenost prema onima koji su im dali hranu, dok oni koji su ih prevarili, jako brzo su krenuli i da izbegavaju.

U samom eksperimentu učestvovalo je 7 različitih pasa i rasa, kao i nekoliko volontera, koji su radili na zbuunjivanju istih. Nakon toga, oni psi koji su bili prevareni, ponovo su ponuđeni sa hranom od istoga volontera, ali samo bi okrenuli glavu od njih u znak toga da im više i ne veruju.

Preporučeno