Jedna do najpopularnijih pjevačica u našem regionu je u svakom slučaju Jelena Karleuša, kako je ona jedna od onih pjevačica koje jednostavno znaju kako privući pažnju na sebe. Ona je neko ko se stalno pojavljuje na naslovnim stranama novina u Srbiji, ali i u regionu. Kako god, iako to zvuči čak i nemoguće, u našem današnjem članku vam donosimo neke činjenice o Jeleni Karleuši koje sigurno dosad niste čuli.

Tako naprimjer rijetko ko zna da je Karleuša pohađala muzičku školu, te da svira flautu. Kada je imala 11 godina, njen IQ je bio preko 150. Njena prababa, po majčinoj liniji je inače bila austrijska grofica Marija Von Dajc koja ima i svoju ulicu u Gracu. Možda će se nekima od vas ovo učiniti kao nemoguće, ali ona nikad ne jede slatkiše, te tvrdi da nikad u životu nije probala ni torte ni kolače. Isto tako ne jede ni meso, te najviše voli da jede bijeli luk ili praziluk.

Ono što je posebno zanimljivo kada je u pitanju Jeleninin privatni život i njena porodica, jeste što je Jelena za godinu dana imala dva carska reza, te se oba puta porodila na isti dan i u isti sat.

Što se tiče njene karijere, svoj prvi album koji se zvao „Ogledalce“ je snimila kada je imala nepunih šesnaest godina, a taj album je prodat u sto hiljada primjeraka. Nakon što je objavila spot za svoju pjesmu „Slatka mala“ u kojem je igrala sa tri tranvestita, dobila je status i gej ikone u našem regionu.