Većina ljudi koji su bili u dužim vezama ili braku i koji su izašli iz tih odnosa, znaju da postoje određeni znakovi koji ukazuju na to da pojedinci nisu bili zadovoljni sa situacijom u kojoj su bili.

 

Cheerful couple awaking and looking at each other

Možda će vas boliti ova spoznaja kada saznate zašto vaš parner nije zadovoljan u vezi. Ali, ako primjetite prve znakove na vrijeme, postoji šansa da riješite svoje probleme na vrijeme i “popravite” vezu. Ovo su znakovi na koje bi trebalo da pripazite..

1. Žudi za novim igračkama

Ako imate partnera koji je uvijek imao interes prema novim tehnološkim uređajima, “opsesija” tim područjem ne mora da bude znak za paniku. Ali, ako su ga nedavno impresionirali novi gedžeti, moguće je da mu je dosadno pa da traži nove načine da se zabavi, a u isto vrijeme nemaju nikakve veze sa vama.

2. Jede u tišini

Na početku veze svaki detalj je obilježen mnoštvom uzbuđenja i truda. Na primjer, zajednički obroci iz prve su odlična prilika da se upoznate, podijelite svoje želje i ciljeve ali i teške momente. Nakon nekog vremena želja za dijeljenjem informacija će početi da slabi. Svako ima loše dane i ne može uvijek da bude raspoložen i pričljiv. Ali ako dijelite svoje obroke svaki dan uz tišinu, a vaš partner ne želi da priča, budite uvjereni u to da nešto nije uredu.

3. Ne želi da razgovara o već raspravljenim temama

Otvorena komunikacija je jedna od najvažnijih uslova za uspješnu vezu ili brak. Ako vaš partner tokom razgovora često ponavlja “Ovo smo već raspravili” i ne želi da vas sasluša pa čak i ako imate neki problem koji želite da podjelite sa njim to znači da ima mogućnosti da imate problem u budućnosti

4. Uvijek spominje nekoga trećeg

Da li znate više svakodnevnih detalja o njegovoj koleginici Mariji s posla nego o njemu samom? Neprestano spominjanje druge osobe u svakodnevnom razgovoru može biti znak da vaš partner (ne)svijesno razmišlja o nečemu novom u životu i da nije zadovoljan sa trenutnim stanjem.

5. Više izlazi sa prijateljima nego sa vama

I ako je vrijeme ograničeno zbog pandemije korona virusa, on nikako da ostane kod kuće? Umjesto što sa vama provodi svoje slobodno vrijeme, on ga provodi sa prijateljima. Možda nije zadovoljan sa vezom pa želi da “pobjegne” od rasprave na ovaj način.

6. Postavlja vam “neobična” pitanja?

U zadnje vrijeme vam je partner počeo postavljati pitanja i traži od vas mišljenje za baš svaku sitnicu pa čak i onu najmanju? Čini vam se kao da previše truda ulaže u vezu? Možda je i sam shvatio da nije zadovoljan sa trenutnom situacijom i pritom želi popraviti vaš odnos. To je fantastična vijest! Izađite mu u susret i pokušajte porazgovarati o svim eventualnim problemima.

Preporučeno