Seknd hend šopovi su dosta aktuelna pojava na Balkanu jer se može dosta stvari kvalitetnih kupiti a čija ci9jena nij toliko velika.

Antikvarnica (ili antikvarnica) je prodavaonica specijalizirana za prodaju antikviteta. Prodavnice antikviteta mogu se naći ili lokalno ili s pojavom Interneta, pronađenog na internetu.

Prodavnica antikviteta može se takođe nalaziti u antičkom trgovačkom centru, gde pojedinačni prodavac antikviteta može da otvori štand ili štand i prikaže svoje lične ili porodične predmete za prodaju u tržnom centru. Ovi mini-centri su oblik špediterske radnje i često se nalaze u okviru kojih su se prethodni veliki trgovci, kao što su prodavnice prehrambenih proizvoda, iselili ili zatvorili.

Uobičajeno je da je zaliha prodavnica nabavljena na aukcijama, prodaji nekretnina, buvljacima, garažnim prodajama itd. Mnogi predmeti mogu proći kroz više trgovaca antikviteta duž lanca proizvoda prije dolaska u trgovinu antikviteta. Po svojoj prirodi, ove prodavnice prodaju jedinstvene artikle i obično su spremne da kupuju stvari, čak i od pojedinaca. Kvalitet ovih proizvoda može varirati od vrlo niskih do vrlo visokih i skupih, ovisno o prirodi i lokaciji trgovine.

Često će mnoge antikvarnice biti grupirane na obližnjim lokacijama; u istom gradu kao na mnogim mjestima u Novoj Engleskoj, u istoj ulici kao i na Portobello Roadu ili Camdenu u Londonu ili u antičkom trgovačkom centru, posebno ako taj trgovac antikvitetima ima još jednu veću maloprodajnu lokaciju izvan tržnog centra ili ima veliku online prodavnicu.

Prodavnice antikviteta mogu se specijalizirati u određenom segmentu tržišta, kao što su antikni namještaj ili nakit, ali u mnogim trgovinama postoji veliki broj inventara. Neke prodavnice su online prodavci; nemaju fizičku maloprodajnu lokaciju.

Preporučeno
Loading..