Ispravno postavljanje svakog dijela namještaja i dodataka u srcu je stvaranje feng shui spavaće sobe, zbog toga što svaka zgrada ima energetsku mrežu koja je kao nevidljivi snopovi koji mogu prouzročiti zdravstvene probleme na području tijela koje boravi na križanju dva dijela te energetske mreže.

Ovo kazuje PK Odle, koja je glavna savjetnica i izvršna direktorica poznatog američkog instituta za feng shui. Ona napominje da bi trebalo izbjegavati spavaće sobe s otvorenim gredama. Ali, ako vaša soba već ima vidljive grede, trebate pripaziti da namještaj bude daleko od njih. Isto tako, pripazite da je u sobi sve uredno i nema nereda zbog toga što je to neophodno za dobar protok energije.

Održavanje reda u vašoj spavaćoj sobi je isto tako neophodan za dobar feng shui. Neuredna spavaća soba nije dobra za protok energije, čak i ako vam je sav namještaj na pravom mjestu, zbog toga obratite pažnju na održavanje urednog prostora.

Krevet postavite tako da dijelom gdje vam je glava on bude naslonjen na čvrst zid.

“Ili, makar prema zidu sa zatvorenim prozorom tako da nema propuha. Na ovaj način ćete imati mirniji noćni san. Osim toga, ako nikako ne možete namjestiti krevet tako da stoji uza zid, vrata sobe držite zatvorenima ili malo odškrinuta sve dok ležite u krevetu”, savjetuje ona.

Vrlo je važan i izbor kreveta kaže ona. Najbolji su oni sa okvirom od punog drveta ili sa čvrsto tapeciranim uzglavljem.

Treba da se izbjegavaju uzglavlja koja se sastoje od više dijelova i isto tako i ona koja imaju neku vrstu rešetke kroz koje se vidi zid te krevet iznad kojih se nalaze police ili imaju prostor za skladištenje ispod podnice.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno