Kada ste javna ličnost i kada ste dio showbizza, cijena koju svako mora da plati da bi bio popularan i uspješan u onome što je odabrao da se time bavi, jeste da se odrekne svoje privatnosti.

Kada je riječ o običnim ljudima oni uglavnom zavide estradnim zvijezdama na životu koji vode i zbog toga što sebi mogu da priušte sve što požele, ali to nije baš uvijek tako idealno kako se mnogima učini na prvi korak. Publika voli da prati i privatni život svojih omiljenih umjetnika, pa nije ni čudo što mnogi od njih imaju razna umjetnička imena koja im pomažu da sačuvaju barem dio svoje privatnosti od fanova.

Tako je i pjevač od jedne od najuspješnijih i najpopularnijih grupa na našim prostorima svih vremena, Alen Islamović, koji je bio frontmen grupe Bijelo Dugme tek nakon 35 godina priznao da je Alen ustvari samo umjetničko ime koje su mu predložili čelnici nekadašnjeg Jugotona, koji su smatrali da je to mnogo zvučnije od njegovog pravog imena – Alija.

Iako mu se ta ideja na prvu i nije baš dopala, kako se osjećao kao da to narušava njegov identitet, na kraju je ipak pristao, te se nikad nije ni pokajao, jer mu je vremenom to postao kao neki nadimak kojim ga je većina oslovljavala.

Isto tako, on smatra da to posluži i kao svojevrsni štit koji je svima nama potreban s vremena na vrijeme, da bismo se izborili sa teškim situacijama, a on je jednostavno uvijek bio Alen na sceni, a tu bi ga ponekad i ostavio.

Preporučeno
Loading..