Prije par dana je na Bežanijskom groblju sahranjen sa velikom tugom poznati pjevač Borislav Bora Drljača.

On je nakon dugogodišnje borbe izgubio bitku sa teškom bolešću u svojoj osamdesetoj godini života.

Na njegovoj sahrani je bilo dosta njegovih kolega iz svijeta estrade. Prisutni su bili Erna Ojdanić, Baja Mali Knindžam Ćana, Vera Matović i mnogi drugi.

Sada možete i da pogledate kako je izgledao trenutak kada se više o stotinu ljudi po zadnji put oprašta od krajiške legende.

Pri kraju je krenula tužna povorka, a najbolnija scena je bila kada je njegov najbolji prijatelj i saborac Era Ojdanić jecajući pao na kovčeg svog prijatelja.

Borislav Boro Drljača je poznati pjevač narodne muzike koji je rođen 29. augusta 1941. godine u selu Donja Suvaja, u opštini Bosanska Krupa. Borin otac Branko je bio ekonomista, matičari poslovođa u trgovini, a isto tako je lijepo pjevao i svirao gitaru. Majka Stoja je bila također ekonomista, ali je nažalost stradala u Drugom svjetskom ratu. Nakon njene smrti, Branko se ponovo oženio, a Bori nije ostala nijedna slika majke.

On je jako mlad otišao u Beograd gdje je počeo da pjeva u KUD „Branko Radičević“ i „Španac“. Zbog siromaštva u kojem je živio je dobio motivaciju da se ozbiljno počne baviti sa muzikom. To mu je bio jako dobar potez jer se on sa muzikom proslavio. Sagradio je veliku karijeru i napravio je dosta lijepih pjesama koje će se sigurno još dugo pjevati. On će da nas sjećaju na to kakva je legenda Bora bio.

Preporučeno