Iako je ovaj glumac na našim prostorima itekako poznat, ovo ipak niste znali o njemu.

Uroša Đurića domaća publika uglavnom vezuje za glumu i to za neprevaziđenu ulogu anđela u kultnom flimu “Mi nismo anđeli”.

Ipak, iako ga mi svi znamo kao glumca, on je po vokaciji slikar i to jako uspješan slikar, a njegova djela su pršlog ljeta izložena u jednom od najprestižnijih muzeja na svijetu, bečkoj Albertini.

Kako je i sam istakao, poražava ga činjenica da je kao umjetnik priznatiji i uvaženiji u inostranstvu nego u sopstvenoj državi, iako i u Srbiji ima visoka strukovna priznanja, uključujući i dvije nagrade Oktobarskog salona.

Tako je u jednom trenutku odlučio biti iskren pa je kazao:

– Mene u ovoj državi koriste uglavnom kad treba zabavljati narod, neću da se lažemo. Zabava je jedina prihvaćena kao nešto prikladno ovdje. Veliki broj mojih kolega iz inostranstva se iznenade kada vide koliko sam popularan u narodu, pa im kažem: Vidite koliko se u Srbiji cjeni jedan savremeni umetnik – ispričao je Uroš.

– Naravno, nemaju pojma o mojoj skrivenoj ulozi zabavljača, koja je ovdje dominantna, dok tamo već nije. Ako igraš na filmu, to ne znači da si samo glumac – dodao je Đurić, uz isticanje da je jedva preživio snimanje kultnog filma, s obzirom da mu je prvog dana umrla majka, kao i da je tri sedmice kasnije upao u rupu duboku par metara i zadobio brojne povrede.

Preporučeno