Ovih dana se u Vranju desilo nešto posve neočekivano, nakon što se na internetu pojavila peticija kojom se poručuje popularnoj pjevačici Lepoj Breni da nije poželjna na manifestaciji Dani Vranja, koja će se inače održati u periodu od 22. do 25. augusta. Naime, građani su uvjereni da je angažovanje ove pjevačice nešto što sebi ovaj grad ne može priuštiti, te da je bolje da se taj novac preusmjeri na postizanje boljeg životnog standarda u ovom mjestu.

Inače, poznato je da je cijena Breninog nastupa u klubovima 10.000 eura, dok za trgove i otvorene prostore naplaćuje oko 15.000 eura. Također, manifestacija u Vranju je čak i pomjerena kako bi poznata jugoslovenska zvijezda mogla da uklopi i ovo mjesto u svoj raspored. Mnogima se to ne dopada, te smatraju da je to uzaludno bacanje novca građana na stvari koje im nisu uopšte neophodne.

Poručili su vlastima da bi bilo bolje da renoviraju škole, bolnice i toalete u tim ustanovama. Ipak, nakon svega, samo je negdje oko pedeset osoba zasad potpisalo peticiju, što je poražavajuće, s obzirom da je riječ o itekako dobrom prijedlogu koji bi trebao i drugima da posluži kao primjer.

Ostaje da vidimo da li će ipak Brena bez obzira što joj je ova manja skupina građana uputila jasnu poruku ipak odlučiti da nastupi u Vranju, ili će i društvene mreže i mediji da utječu na njenu odluku, pa će ipak odustati od ovog nastupa. Rado bismo čuli i vaše mišljenje o ovoj cijeloj temi, pa pišite u komentarima!

Preporučeno
Loading..