Za sutra je zakazan nastavak suđenja Ninoslavu Jovanoviću, koji je poznatiji kao Malčanki berberin, koji je optužen zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogidšnje djevojčice iz Suvog Dola krajem prošle godine, odloženo je zbog bolesti optuženog.

Djevojčica koju je Malčanski berberin oteo u decembru još prošle godine, trebalo je da sutra bude saslušana po prvi put.

– Glavni pretres u krivičnom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Nišu protiv optuženog Ninoslava Jovanovića iz sela Malča, koji je zakazan za 16. septembar sud je prezakazao za dan drugi oktobar 2020. godine, sa početkom u 10 sati, s obzirom na to da optuženi Ninoslav Jovanović iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da pristupi na glavni pretres – navela je za “Blic” portparol Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

Za sad nisu poznati zdravtveni razlozi zbog kojih Jovanović ne može da pristupi na glavni pretres.

Malčanski berberin doveden u sud

Zbog zaštite interesa maloljetne djevojčice, suđenje će se odvijati iza ztvorenih vrata, bez prisustva medija i javnosti. Na prošlom ročištu drugog septembra nastavljen je dokazni postupak i isptani su doktori Kliničkog centra Niš i vještak psiholog koji je postupao kao član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila psihijatrijsko vještačenje Malčanskog berberina.

Branilac okrivljenog Ninoslava Jovanovića imao je primjedbu na nalaz vještaka kojim je utvrđeno da je okribljeni djelo izvršio u uračunljivom stanju, pri tom navodeći da je prije ovog događaja protiv njega vođen postupak za prganjanje gdje je vještak utvrdio da je njegova uračunjljistov bila smanjena ali nije bitno.

Međutim, prema saznanjima, vještaj je na pretresu odgovorio da je moguće da je to ranije djelo bilo učinjeno u takvom stanju, ali da je na osnovu pouzdanih parametara utvrđeno da je zlostavljanje i otmicu 12. godišnjakinje optuženi Jovanovič izvršio u potpuno uračunjljivom stanju.

Preporučeno