Korisnici društvenih mreža su upravo otkrili jednostavan, a savršen trik za dubinsko čišćenje tepiha, a sve što vam treba je ona gumena naprava za brisanje stakla, vjerovali ili ne.

Sve je krenulo od Sophie Hinchliffe, koji je poznatiji kao Mrs. Hinch, kraljica čistoće, naime, ona inzistira na tome da je ovaj brisač kojim inače skupljate kapljice s vjetrobranskog stakla, ogledala u kupaonici ili prozora, savršeno je rješenje za tepihe.

Svoj je trik podijelila na društvenoj mreži Instagram sa svojih 1,8 miliona pratitelja i pokazala kako prijeđe po tepihu suhim brisačem kako bi izdigla na površinu dlake, mucice i prašinu.

Vidjevši nevjerovatan rezultat svega što je bilo u njeznom tepihu, nije iznenađenje da su se ljudi oduševili ovom metodom.

“O, Bože, kada pomisliš da su ti podovi u potpunosti čisti… Sinoć sam isprobala novi trik i ovo se stvarno dogodi. Danas ću uz pomoć ovog pomagala očistiti sve svoje tepihe i stepenice”, neko je napisao, a rezultate čišćenja podijelili su i mnogi drugi korisnici.

“Ovo je moj novi najbolji prijatelj. Sada samo gledam u tuđe tepihe i želim ih očistiti kao i svoje, imam tepihe kao da su novi”; “Šokirana sam ovim novim otkrićem. Prošla sam brisačem po stepenicama koje sam prije toga usisala i pogledajte koliko je prljavštine izašlo, a ja ih kao očistila, izgleda da se samo zavaravamo sa tim usisivačem”, samo su neki od zadivljenih komentara.

Na vama je sada da i vi probate ovaj trik, pa da nam u komentaru javite kakvi su rezultati.

Preporučeno