Mi se u nastavku našeg današnjega članka malo bavimo sa zmijama, koje polako sa dolaskom ljepšeg i sunčanijeg vremena, sve više su svakako prisutne u prirodi. Za vedrog vremena prisutni su razni kukci i gmazovi kojih se mnogi plaše. Tada izlaze iz svojih skloništa, često opasno ponekad i za samu okolinu, ali zmije u jako malom broju slučajeva vas žele prve da napadnu. Ipak, među jakima ima i jačih, pogledajte ovu priču. Stručnjak za gmazove pozvan je da ukloni zmiju otrovnicu iz australskog vrta. Međutim, kada je stigao tamo, žaba ju je već bila uhvatila.

– Upravo sam svjedočio vrlo uzbudljivom incidentu – napisao je Jamie Chapel “Townsville Snake Take Away and Chapel Pest Control” na Facebook stranici službe za uklanjanje zmija. Pozvan je u kuću u Stuartu, predgrađu obalnog grada Townsvillea u Queenslandu, piše Daily Mail, a tamo ga je dočekla situacija koju nikada u svom životu nije vidio. Gospođa ga je zamolila da iz njezina vrta ukloni tajpana (Oxyuranus scutellatus), treću najotrovniju zmiju na svijetu. Međutim, dok je još bio na putu da je pronađe, ona ga je nazvala i rekla mu da je zmiju upravo pojela žaba.

“Kad sam stigao tamo, zmija je već nekoliko puta ugrizla žabu i žaba ju je skoro progutala, i za nju je već bilo i prekasno” – napisao je Çapel. Ne želeći riskirati da žaba povrati i zmija pobjegne, Chappelle je jednostavno poveo žabu sa sobom. “Preživjela je noć, a ako preživi, ​​pustit ćemo je natrag u prirodu, i to će jednostavno da bude tako” – rekao je Çapel.

Nažalost, zmija nije preživjela. Dr. Martin Jansen, znanstveni asistent u Muzeju Senkenberg u Frankfurtu, nije uvjeren da je žaba preživjela otrovni ugriz. “Stručnjaci vjeruju da će se otrov izlučiti prirodnim putem, ako ne ostane u probavnom traktu.”, izjavio je on. To što je žaba pojela zmiju nije ga posebno iznenadilo. “Svjedočio sam kako žabe jedu škorpione. Žabe će pojesti sve. Neki vole mrave i termite, drugi vole miševe. Sve ovisi o veličini.”, dodao je na kraju.

Preporučeno