Nepisano pravilo kaže, da kada idete na vjenčanje bijelu haljinu treba da nosi samo nevjesta i niko više, a oni kojima je stalo do mlade poštuju to pravilo.

Na ovom vjenčanju gošća koju svi redom kritikuju nije baš imala obzira prema djevojci koja je na svojoj svadbi trebala da bude u prvom planu. Djevojka se na tuđem vjenčanju pojavila u haljini koja je ista kao vjenčanica.

“Ova djevojka izgleda zaista predivno, prelijepo, savršeno. Međutim ona nije nevjesta”, napisala je mladina prijateljica na Reditu nakon što su korisnici ove mreže pomislili da je ovo slika mladenca, prije svega zbog stajlinga ove “obazrive” gošće.

“Ovdje se ne radi samo o neprimjereno bijeloj haljini, ovo je doslovno vjenčanica. Pogledajte, čak ima i svoj veo. Bila bi šteta da je neko prolije sa čašom crnog vina”, “Ne možete da mi kažete da ona to nije kupila u nekoj od prodavnica vjenčanica. Ovo je zaista prava vjenčanica. Sve se više pitam šta misle pratioci ovakvih djevojaka”, komentarisali su korisnici Redita.

Sloboda u oblačenju jeste opšta, međutim, ona ne bi trebalo da bude u raskoraku sa obzirnošću prema drugim ljudima, posebno kad je tuđe vjenčanje u pitanju, a vi, eto potpuno slučajno, riješite da se na njemu pojavite, ni manje ni više, nego u vjenčanici. Krajnje je nepristojno, jer je ipak vjenčanje dan koji trebaju mladenci da pamte i da oni budu u samom centru pažnju.

Preporučeno