Staračke pjege se mogu dogoditi svima nama. 

One se najčešće javljaju na dijelovima kože koji su bili izloženi sunčevom zračenju, odnosno licu, dekolteu, ramenim i nadlakticama.

Staračke pjege ne predstavljaju zdravstveni problemi, ali estetski mogu biti jako neugodne zbog toga što ih se povezuje sa starenjem. Hiperpigmentacija na koži se javlja zbog pojačanog i neravnomjernog stvaranja pigmenta melanina na vašoj koži. Uzroci pojave hiperpigmentacije mogu biti i hormonalne promjene ili kontakt sa određenim hemijskim tvarima. Starače pjege se tako javljaju na mjestima na kojima su melanociti najosjetljivi na djelovanje UV zraka.

Staračke pjege ili smeđe mrlje na koži i licu velikom broju ljudi predstavljaju problem i utiču na samopuzdanje. Ove se fleke najčešće pojavljuju  na licu, ramenima, rukama i na nogama, a tokom godinja njihov broj se konstantno samo povećava.

Na svu sreću, postoji način kako da ih se vrlo učinkovito riješite.

Dakle, potrebna su vam samo dva sastojka koja ćete pomiješati i primjeniti na zahvaćena područja. Radi se o svježem luku i o sirćetu.

Potrebno je da uzmete svježi luk i da ga isjeckate na kockie a potom ga ubacite u blender i dobro ga izmiksajte. Poslije toga dodajte i sirće, pomiješajte dobro sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Uzmite pamučnu vatu te potopite u tu smjesu, a onda nanesite na dijelove kože gdje se nalaze smeđe mrlje. Ovaj tretman treba da radite svaki dan u trajanju od mjesec dana. Prvi učini bit će primjetni već poslije sedam dana, ali nastavite dalje sve dok se u potpunosti ne riješite staračkih pjega sa lica il isa bilo kojeg dijela tijela.

Preporučeno