Ako imate problem koji se ogleda u tome da vam fali prostora u garderobi, gledajte da vma kupaonica ima dobru ventilaciju i da je redovno provjetrena.

Dosta ljudi peškire, brijače ili kozmetiku drži u kupaonici, ali malo njih zna da to uopšte nije pametno rješenje.

Razlike u vlazi i temperaturi mogu da naruše njihov kvalitet i da im skrate rok trajanja. Zbog toga stručjaci savjetuju da na policama ne držite određene proizvode, već je bolje da ih prebacite na neko hladno i suho mjesto.

Svi predmeti kojima nije mjesto da se nalaze u kupaonici

Na primjer, peškire bi najbolje bilo držati u ormaru. Ukoliko imate nedovoljno prostora u garderobi, potrebno je da u kupatilu imate dobru ventilaciju i pored toga ono treba da bude redovno provjetreno, prenio je portal “Net.hr”.

Zbog toga što se kozmetika treba čuvati na sobnoj temperaturi, kupatilo ne predstavlja dobro mjesto na kojem se ona treba držati.

Ono što pogotovo na sebe privlači plijesan i bakterije su četkice za šminku, a pored toga također i lakovi za nokte i parfemi. Isto tako, u kupatilu nije poželjno da se ostavlja ni nakit jer vlaga je u mogućnosti da prouzrokuje brže propadanje. Pored toga ni za brijače u kupatilu nije dobro mjesto jer para i vlaga mogu da ih otupe i da ubrzaju proces oksidacije, prema pisanju Good Housekeeping. Sada probajte da nađete neka druga mjesta na koja ćete da ostavite ove predmete, jer će oni duže da ostanu funkcionalni.

Preporučeno