Ovih dana je jedan crnogorski portal, “Antena M” prvi od medija u našem regionu podijelio fotografije na kojima se vidi i Željko Ražnatović Arkan, a riječ je o fotografijama koje su se dosad nalazile u arhivu švedske policije, te koje su snimile kamere jedne opljačkane banke u ovoj državi iz septembra 1979. godine.

Naime, u sastavu tročlane bande, prema navodima policije, nalazili su se Željko Ražnatović Arkan, Karlo Fabijani, te Slobodan Kole Kostovski. Prema podacima koje je objavio Interpol, u to vrijeme je ova Arkanova banda izvela čak dvije uzastopne pljače, prvo u Stokholmu i Geteborgu, a onda su pokušali da pobjegnu u Holandiju, gdje su i uhapšeni u oktobru iste godine.

Na kraju je Arkan i optužen za ratne zločine, ali nikad nije izveden pred Tribunal u Hagu, jer je ubijen u akciji 2000. godine. Što se tiče drugih članova te Arkanove bande, za Karla Fabijanija se godinama tvrdilo da je on ustvari Đovani di Stefano, a što se tiče Kostevskog on danas ima 66 gofina.

Holandski mediji su prošle godine objavili da je pobjegao dok je bio na odsustvu u Brazilu, gdje su ga osudili na devetnaest godina zatvora zbog toga što je krijumčario kokain. Interpol je za njim raspisao crvenu potjernicu, ali ga ipak nisu uspjeli pronaći.

Preporučeno
Loading..