Juni je jedan od najčudesnijih i najposebnijih mjeseci u 2020. godini.

Razlog tome je pojava dva pomračenja i par retrogradnih planeta kojima će se od 18. juna da pridruži i retrogradni Merkur u znaku Raka.

Junski retrogradni Merkur za razliku od prethodnih svojih retrogradnih faza neće biti drugačiji. Potoji mogućnost da će doći do odlaganje, gubitak stvari, pogrešne informacije, zatvaranje duše,  suočavanje sa lažima i teškom istinom.

Ta stara i dosta poznata merkurovska energija će na isti način da nas pogodi i u mjesecu junu 2020. godine.

Većina znakovi Zodijaka će da osjećaju napetost i zbunjenost u zraku. Međutim u ovom članku pišemo o 5 horoskopskih znakova na koje će retrogradni Merkur imati najveći uticaj.

Ovan

Ovnovi treba da se pripreme jer će uskoro da osjete neobične vibracije retrogradnog Merkura na vlastitoj koži. U prošlih nekoliko mjeseci ste živjeli “na ivici”. Sve o čemu ste maštali ste odmah sproveli u djelo. Odluke ste donosili brzo, a one su se još brže  pokazale kao pogrešne. Sada je vrijeme da usporite. Period koji slijedi je suočavanja sa posljedicama i naplaćivanje starih dugova. Potrebno je da se suočite promjenama, a poslije toga ćete pronaći vaš mir.

Rak

Retrogradni Merkur je u neku ruku  jedva čekao da se bribliži vašem nježnom znaku Zodijaka. Postoji mogućnost da  ćete se osjećati uznemireno ili nervozno. Ono što vas očekuje je dosta osjećaja koje nećete moći na lagan način da ispoljite. Nilazite na razne tajne i tako učite nove lekcije. Umjesto da energiju prebacujete na negativnost, usmjerite je prema duhovnom rastu i optimizmu.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno