U noći između četvrtka i petka na Ibarskoj magistrali se dogodila nesreća koja je cijeli region ostavila u šoku. Naime, Nikola Mihailović koji ima 27 godina, upravljao je automobilom marke BMW sa 1.18 promila alkohola u krvi, te je navodno vozio 170 na sat kada se zabio u drugi automobil, a poslije udesa su četiri osobe preminule.

Sa Nikolom su u BMW-u inače bile njegova trudna djevojka, njena sestra Katarina (20) koja je izgubila život na licu mjesta, te Nikolin drug Stefan koji je inače vlasnik automobila, ali je te noći volan prepustio svom drugu za kojeg su svjedoci bili sigurni da je bio mortus pijan, jer je poslije nesreće djelovao uopšte nesvjestan tragedije koju je uzrokovao.

Navodno je Nikola kada je izašao iz BMW-a rekao da ne zna šta se desilo, te da je možda čak i zaspao za volanom, komentarišući da se to inače zna desiti. U automobilu u koji se Mihailović zabio nalazila su se četiri mladića, od kojih su trojica poginula, dok je četvrti, 17-ogodišnjak iz Valjeva teško povrijeđen, te je i dalje u bolnici.

Nikola je potvrdio da je cijeli dan konzumirao alkohol, te da je navečer popio 12 piva prije nego je sjeo za volan. Ono što je još gore jeste što je Stefan samo nekoliko dana prije imao udes na ljetovanju, pa su se iz tog razloga odlučili vratiti kući nekoliko dana ranije nego što su planirali, što znači da u četvrtak uopšte nisu ni trebali da budu u Srbiji.

Preporučeno
Loading..