BOGDAN DIKLIĆ JE GLUMAC KOJI JE NABACIO KILOGRAME, NJEMU SVE TEŽE POLAZI ZA RUKOM DA SE UZ STEPENICE PENJE I DA NIZ NJIH SILAZI.

Paparaco magazina VIP je jednu takvu situaciju uslikao u Beogradu na Novom Groblju, gdje je Bogdan Diklić snimao scenu serije SENKE NAD BALKANOM; a to će se emitovati u drugoj sezoni.

A kako je morao uz stepenice da se popne, odmah su ovom doajenu srpskog glumišta pomogle mlađe kolege da uđe, a potom i da iz kamiona izađe.

Vidi se na slici da ga je jedan za jednu, a drugi za drugu ruku pridržavao, a umalo je pao Bogdan u jednom trenutku, pošto je izgubio balans. Na kraju se sve dobro završilo po njega.

“Rođen je 1. kolovoza 1953. u Bjelovaru, Hrvatska. Bogdan Diklić je tako U rodnom gradu završio i osnovnu i srednju školu. U trećem razredu srednje škole prvi je put bio obučen kao glumac. Igrao je Tireshi u Sophocovu djelu “Antigona”, izvodeći amatersko kazalište, a onda je shvatio što želi. Zato je 1972. godine upisao Fakiltet dramske umjetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ognjenke Milićević. Glumac je rekao za ovu veliku promjenu u životu: “Naravno, dolazak u tako veliki grad za mene bio je ogroman šok. Došao sam iz malog Bjelovara u veliki Beograd kao sin iz roditeljskog doma. Osjećao sam se kao da sam izvan gnijezda. Jedina je snažna želja da jednog dana postanem veliki i dobar glumac. S druge strane, bio sam fasciniran samim gradom i kazalištem, kao i činjenicom da sam mogao susresti Dragana Jajića na ulici ili gledati uživo Ljubu Tadića i mnoge druge glumce koje sam do tada mogao vidjeti samo na filmu ili televiziji”