Renoviranje kupatila zna da bude poprilično naporan i težak posao, ali uz ljubav, želju i uloženi rad, svakom prostoru može da se udahne novi život.

Da je sve moguće govori i projekat Simone Hofer iz Samobora u Hrvatskoj, koja je zajedno sa svojim ukućanima uspjela da pretvri oronulo kupatilo od osam kvadrata u prostor koji izgleda kao da je unutra sve novo, a za obavljenje radove je pobrala simpatije na društvenoj mreži Facebooku, na grupi “Majstor u svom domu”.

Ofarbane su i pločice i fuge, a ubačeni su i novi elementi. Kako kaže sve u vezi sa renoviranjem uradili su sami, zajedno.

– Renovirali smo zajedno moji roditelji, moj vjerenik i ja. Većinu priprema podloge za boju sam ja odrađivala, zbog toga što sam bila na godišnjem odmoru. Dok bi se ukućani skupili, potegla bih svim silama da što više uradim- ovako priča 24. godišnja Simona.

Kako je rekla, za ovu transformaciju kupatila trebalo im je manje od sedam dana.

– Za radove nam je bilo potrebno tačno šest dana. U ponedeljak ujutro sam počela sa rasklapanjem i čišćenjem kupatila, a završila smo u subotu naveče, objasnila je ona.

Simona je inače po profesiji enolog koji radi u struci, ističe da i u slobodno vrijeme voli nešto da pravi i stvara nove stvari. Kako je priznala, iznenadila se kako su radovi tekli, ali bilo je teških stvari koje su morale da se odrade.

– Usudila bih se da kažem da su svi radovi tekli iznenađujuće dobro. Najteži dio posla je bio iscrtavanje ravnih linija između različitih boja, a uglavnom ako nešto stvarno želite i potrudite se, te ukoliko radite sa ljubavlju i kompromisima, ispadne jedna stvarno dobra priča kao što je i ovo kupatilo.

Preporučeno