Svijet je u sekundi obišla vijest da je umrla legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan.

Ova glumica je imala samo 65. godina. Na njenom Tvitter profilu je objavljena ova vijest uz riječi same glumice Mire Furlan.

“Gledam u zvijezde na nebu. Vedra je noć i Mliječni put se čini tako blizu nama. Tamo idem vrlo uskoro. “Svi smo mi materija iz zvijezda”, odjednom se sjetim riječi Delin iz Džoovog scenarija. Nije to baš tako loše. Ne plašim se nimalo. U međuvremenu, dopustite da sklopim oči i osjetim ljepotu koja me okružuje. I da udahnem, ispod tamnog neba punog sjajnih zvijezda. Udahnem, izdahnem. To je sve što želim”.

Da podsjetimo život ove glumice nije bio ni malo lak, a 1986. godine je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. S obzirom da je zbog ljubavi živjela na relaciji Zagreb Beograd, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužila da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je konstantno nazivali izdajicom.

Nakon toga, je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je naslijedila od svoje bake, a dnevno je dobijala preko 50 prijetnji smrću. Tako su njih dvije bili primorani da se 1991. godine odsele u Beograd, odakle su otišli u daleku Ameriku.

Mira i Goran su se vjenčali 1993. godine, a 1998. godine su dobili sina kojem su dali ime Marko Lav.

Prema zvaničnim informacijama Mira je bolovala od virusa zapadnog nila, i od toga je na kraju i umrla.

Preporučeno