Jedan od jako čestih problema sa kojima se muči veliki broj ljudi jesu zapravo urasli nokti, a svi oni koji su se nekad u životu s tim susretali, vjerovatno jako dobro znaju da je to problem koji od vas zahtjeva itekako veliku brigu, te da ga se uopšte nije jednostavno riješiti. Jedan od najčešćih uzroka pojave uraslih noktiju jeste nošenje neadekvatne obuće, ali u svakom slučaju i genetske predispozicije odigraju veliku ulogu u ovom slučaju.

Krajnje rješenje ovog problema jeste hirurška intervencija, ali prije toga, trebali biste da isprobate nekoliko alternativnih metoda koje bi vam mogle pomoći da smanjite bol koju osjećate, ali da isto tako smanjite intenzitet svog problema i to koliko će vam se često pojavljivati. U našem današnjem članku vam donosimo jedan antibiotik koji biste mogli sami sebi da napravite, a koji je itekako koristan.

Ono što vam treba jeste eterično ulje od eukaliptusa, te ulje od lavande i čajevca, zatim ulje od paprene metvice i jedna kap ulja od origana. Ova ulja u malim količinama (nekoliko kapi je sasvim dovoljno) stavite u jednu posudicu, a onda ih tu pomiješajte sa aloe vera gelom, te sa kokosovim uljem.

Dobit ćete smjesu koju možete da nanosite na svoja kritična područja barem dva do tri puta dnevno. Nakon što to područje namažete, prekrijte ga gazom kako biste se uvjerili da će mast da ostane gdje treba. Vremenom ćete osjetiti olakšanje, ali ni u kom slučaju ne odustajte od primjene ove smjese, jer vam može omogućiti i trajne rezultate na kraju.

Preporučeno
Loading..