Doktor Predrag Kon, koji je epidemiolog i člank Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa je objavio na Fejsbuku najnoviji status, a za razliku od prethodnih, za ovaj je dao posebnu dozvolu da ga mogu svi podijeliti.

On je u potpunosti i sa dozvolom prenio status Milene Stojanović, člana njegove porodice, zmaj žene i hiruga u KBC Dr. Dragiša Mišović, koja od marta mjeseca radi sa pacijentima koji su oboljeli od korona virusa.

– Slobodni ste da ga podijelite i treba – napisao je dr Kon.

Povod za status ove doktorice, je smrt anesteziloga Nenada Maksimovića i svih drugih kolega koje je izgubila ovih dana u toku bitke sa korona virusom.

Prenosimo status u cjelosti:

– Ljuta sam, bjesna. Tužna i nemoćna. Kako opisati sva stanja beznađa kroz koje prolazimo poslednjih deset mjeseci? Da li je morao Neša da umre da bismo se trgli sada? Tužno i sramotno zaista.

– Za dan su zaćutali i antivakcinaši, teoretičari zavjere, protivnici krpa na licu, pljuvači doktora i medicinskih radnika, oni koji ne priznaju izmišljeni i najsmešniji virus, oni kojima smeta zatvaranje kafića, ukidanje žurki, utakmica, provoda, skijanja, odlaska na more, ama baš svi. Do kada tako?

– Dan- dva i sve će biti isto. Zaželjeće se opet svojih normalnih života i nastaviti sve. O, da da. I ja želim opet svoj normalni život, možda više nego iko na ovom svijetu. Želio ga je i Neša, ali nema ga više sada. Zauvijek. Zauvijek je otišao. Nema ni Danijele Gordić. Ni profesora Borzanovića.

Nastavak statusa možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno