Pevačica nikada nije mogla da se oporavi nakon ćerkine smrti, a Vera Ivković je bila jedna od omiljenih pevačica na našim prostorima. Njene pesme i dalju su hitovi, a iako je uvek važila za vedru osobum, zbog tragedije koja joj je obeležila život, razbolela se i na kraju je i preminula od tuge.

Veri je tako u 27. godini, preminula ćerka Maja nakon duge i teške borbe sa opakom bolesti. Samo četiri godine pre nego što je izgubila ćerku, legendarnoj pevačici je preminuo muž. Njihova smrt je potpuno slomina Veru, zbog čega je 2006 godine imala i moždani udar, a samo godinu dana kasnije je prebačena u gerontološki centar u Rumi u kojem je 2012 godine preminula. Svi oni koji su poznavali kažu da nije mogla da preboli gubitak ćerke Maje, koaj je od neizlečive bolesti umrla u 27. godini, a smrt supruga je bila samo kap u prepunoj čaši. Ubrzo se i sama razbolela, a Vera je 2006 godine doživela moždani udar, da bi već 2007 godine bile smeštena u gerontološki centar Srem u Rumi.

Također, ranije za Stars je izjavio Danilo Živković unuk Vere Ivković, koji je krenuo njenim stopama i učestvovao u jednoj od sezona Pinkovih zvzeda. “Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi.”

Preporučeno