Diana Oxbury bila je poznato lice televizije BBC North West, obzirom da je držala vremensku prognozu, a gledaoci su je voljeli dok je nije pogodila strašna bolest. Prošle godine, u 51. godini joj je dijagnosticiran agresivan oblik maligne bolesti jajnika. život je izgubila u samo 10 dana nakon te užasne dijagnoze. Njen suprug, kinematograf Ian Hindl, sada je progovorio o tragediji. “Nema dana kada ne razmišljam o njoj, često plačem razmišljajući o njoj”, priznaje 57-godišnji kamerman, otac njihovog dvoje male djece.

“Nedostaju mi ​​njen smisao za humor, njena ljubav. Bila je savršena supruga i majka a sve mi više nedostaju stvari koje smo nekoć radili zajedno. Kada je umrla u januaru 2019. godine, njena smrt ostavila je veliku prazninu u životima njene porodice. “Brzina bolesti bila je toliko nevjerovatna za sve nas. U početku nije bila toliko bolesna da smo ikako mogli pomisliti da će umrijeti. Ali kliše je pomisliti da ovakav tip bolesti dugo traje. Ponekad je tako, ponekad ne. U novembru je Diana počela osjećati umor i bolove u stomaku, ali nije mislila da je to nešto ozbiljno.” Nije imala medicinsku istoriju poput maligna bolest jajnika u porodici. Činilo joj se da bolest dolazi “niotkuda”. Njezin suprug sada, unazad, vidi da su simptomi bili itekako stvarni i postojani.

“Ipak je to dio problema. Ova bolest jajnika poznata je kao “tihi ubojica”, ali u stvari “šapuće”. Postoje simptomi kao što su napuhanost, gubitak apetita, bol u stomaku i umor koji zajedno mogu sugerisati na to. 11. Decembra, Diana je tražila da ode u hitnu jer je bio u strašnim bolovima. Nakon testova urađena je potpuna histerektomija i tkivo je poslato na biopsiju. Vijest je bila da je imala opaku bolest jajnika u trećem stadijumu.

Preporučeno
Loading..