Jedan od najpoznatijih domaćih glumaca u našem regionu je u svakom slučaju i Dragan Bjelogrlić, kojeg većina zna po njegovim brojnim ulogama kojima je itekako znao publiku da drži na ivici svojih stolica i da ih sve ostavi bez daha. Nedavno je Dragan podijelio koliko se obradovao kada je saznao da je njegov sin Aleksej, koji već odavno ide tatinim stopama, upao na budžet na smjeru glume na Fakultetu dramskih umjetnosti, a to je bilo san njegovog sina, ali i njegov.

Krv nije voda, a Aleksej je već glumio u seriji „Žigosani u reketu“. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su prve scene u kojima se Aleksej pojavio i u kojima se predstavio gledateljima ispred malih ekrana bile snimljene u školi, što je nevjerovatna slučajnost, jer su upravo i prve scene u kojima se njegov otac pojavljivao bile scene u školi u seriji „Bolji život“, gdje je Dragan glumio Slobodana Popadića Bobu, nestašnog učenika koji je sve osvajao.

Isto tako je Aleksej glumio i u filmovima svog oca, pa ga je tako publika gledala i u prvom, ali i u drugom dijelu poznatog „Montevidea“. Prvi put je imao ulogu malog Tirketa, da bi u drugom dijelu glumio desetogodišnjeg fudbalera. Ne sumnjamo da je njegov otac itekako ponosan na svog sina, a ono što je svima zanimljivo jeste da bi sin vrlo lako mogao da i nadmaši slavu svog roditelja.

Rado bismo čuli i vaše mišljenje, te da li ste inače ljubitelj rada Dragana Bjelogrlića. Pišite nam u komentarima ispod našeg današnjeg članka.

Preporučeno
Loading..