Poznati frontmen Rajko Dujmić iz Novih Fosila hitno je operisan, u komi je i životno je ugrožen.

65. godišnji hrvatski muzičar Rajko Dujmić zadobio je teške povrede glave u saobraćajnoj nesreći u srokedu, u trenutku kada je sletio kolima s puta, i sada je u jako teškom stanju.

Prema posljednjim informacijama, Dujmić je hitno operisan u bolnici na Sušaku, zbog krvarenja koje je dobio u mozgu.

Nakon nesreće je njegova supruga Snježana objavila na društvenim mrežama da je Dujmić životno ugrožen i poručila svima da se “mole za njega”. Prema pisanju hrvatskih medija, Dujmić je trenutno priključen na respirator.

Ranko Dujmić javnosti je poznat kao vođa popularne pop grupe Novi Fosili za koju je napisao veliki broj poznatih hitova.

Moramo podsjetiti, poznati hrvatski muzičar i nekadašnji vođa grupe Novi fosili Rajko Dujmić teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prije tri dana popodne u Ravnoj Gori na području Gorskog kotara.

Do nesreće je došlo kada je Dujmić sa automobilom marke Tiguan, zbog neprilagođene brzine sletio sa puta te je završio na strmini provalije. Vozilom Hitne pomoći ubrzo je prebačen u bolnicu na riječkom Sušaku.

Ta nesreća se dogodila oko 17:15 sati kada je Dujmić VW Tiguanom sletio s ceste i završio na strmini provalije, tako javlja HRT.

Prema prvim informacijama, on je bio jedina osoba u Tiguanu, a sletio je zbog prebrze vožnje.

Pojedini mediji pišu da je Dujmić prilikom nesreće zapravo ispao iz automobila i zadobio teške povrede glave.

Preporučeno