On je zasigurno jedan od legendi moderne muzike, tačnije folk muzike, ali je uvijek imao neki svoj pravac gdje je spajao rock sa folk muzikom, pa ga zbog toga vole i mladi ali i stari, kao i ljudi koji nisu ljubitelji narodnjaka.

Aca Lukas je izgradio bend od svog imena i postavio visoku ljestvicu na estradi, ali iako je ostvario veliku karijeru, njegov privatni život nije bio baš toliko uspješan kao karijera. Priznao je da je imao dosta problema u životu, od raskalašenog načina života, korištenja opijata, alkoholizam, ali i kocka, puno stvari su ga koštale brakova.

Ipak, on se uvijek brinuo o svojoj djeci, koji su uvijek imali sve najbolje kazati o njemu, te je redovno isplaćivao sve alimentacije. Ali, iako se činilo da se Aca poprilično smirio poslije burnog života, čini se da još uvijek nije u potpunosti ostavio svoj stari život iza sebe.

Dakle, kako prenose srbijanski mediji, Aca Lukas je sinoć uhapšen u rutinskoj kontroli na Banjici. Prema nezvaničnim saznanjima medija Aca je navodno zaustavljen u rutinskoj kontroli ali se onda dao u bijeg, tada je druga patrola krenula za njim i uspjeli su da ga zaustave, te mu je odmah urađen alkotest, ali mu je rađen i test na opijate.

Policajka koja ga je zaustavila rekla je da se ponašao jako drsko i bahato, te da ih je čak i vrijeđao cijelo vrijeme i nakon što se dao u bijeg. S ozbzirom da Acu nisu mogli dobiti, kontaktirali su Sašu Mirkovića, njegovog menadžer koji je rekao da ništa ne zna iako se sinoć čuo sa njim, ali da mu ništa nije rekao.

Preporučeno