Konačno se možete opustiti u svojim najdražim ljetnim komadima bez razmišljanja šta ćete zateći kada ih skinete.

Ljeti je normalno da se više znojimo, a to može biti jako loše kada je u pitanju naša odjeća. Bijele majice, haljine i košulje pogotovo su kritične kada se od kombinacije dezodoransa i znoja pojave u predjelu pazuha žute mrlje.

Međutim, jedna žena  je odlučila da se pozabavi sa tim problemom i tako je napravila savršenu smjesu sastojaka. Ona je pisala na blogu One Good Thing o ovome. Nakon nekog vremena je i podijelila svoj trik za lahko uklanjanje tvrdoglavih mrlja od znoja.

Ukoliko se pitate koja je najbolja kombinacija koja će vam pomoći da se riješite  žutih mrlja, onda treba da znate da su to sredstva za pranje posuđa, soda bikarbona, četka za odjeću a također može da pomogne i četkica za zube i peroksidi hidrogen.

Sve što je potrebno jeste da u jednoj posudi pomiješajte sredstvo za pranje posuđa i hidrogen peroksid, u omjeru 1 na prema 2.

Nakon što to dobro pomiješate, potrebno je da nanesete na žute mrlje na odjeći. Dijelove koji su namočeni posipajte sodom bikarbonom, a nakon toga je potrebno da sve dobro iščetkate. Kada završite sa četkanjem, pustite odjeću da odstoji odprilike sat vremena, a nakon toga za kraj je potrebno da je samo operete na uobičajeni način. I uz malo truda ćete se riješiti problema koji za mnoge predstalja veliku muku. Najbolje jeste što vam neće biti potrebno mnogo novca jer ćete većinu stvari pronaći u vašem domu.

Preporučeno