Premijerka Ana Brnabić postala je jako aktuelna i poznata široj javnosti otkako je dobila ovu ulogu, ali ne samo zbog toga, nego i zato što je izazvala veliku pometnju u javnosti, s obzirom da je pripadnica LGBT populacije.

Ukoliko se uzme u obzir da je Srbija prilično patrijarhalna država sa tradicionalnim svjetonazorima, ovo je bio ogroman korak za sve, koji neku ljudi nisu uspjeli još kako treba ni preći, pa se tako jako često mnogi kada ocjenjuju njen rad osvrću upravo na taj aspekt, iako je to dio njenog privatnog života.

Ali, nakon što se slegla prašina oko sve ovoga, u trenutku kada je postala premijerka, Brnabić i njena partnerka Milica postale su roditelji malenog sina, kojem su dali ime Igor. Njena partnerka se porodila i sada njih dvije uživaju u ulogama roditelja. Inače, Milica je vrlo uspješna doktorica u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu.

Premijerka nikad nije voljela da previše priča o svom privatnom životu, kao ni odnosu sa svojom partnerkom, ali je nedavno otvorila dušu i sa te strane, pa je tako rekla kako je ona sretna kao majka, ali i umorna, jer je teško stići sve, pogotovo zbog toga što je ona u ovom peropdu imala baš dosta posla.

Izvor koji je blizak ovom poznatom paru je rekao kako su njih dvije već dugo u vezi i da se jako dobro slažu. Obje su jako ambiciozne, obrazovane i mlade, ali su isto tako i jako uspješne svaka u svom polju. Milica je jako dobar doktor, a razlog njihovog opstanka godinama je poštovanje i uzajamna ljubav.

Preporučeno