Žena po imenu Julice je odlučila da započne svoju transformaciju kose u martu 2019. godine i njena transformacija još uvijek traje.

Odlučila se da pusti svoju bijelu kosu neka izraste i uz to odlučila je da je neće više farbati.

– Odlučila sam pustiti da mi izraste moja boja kose kada mi se više ni jedna boja ne želi hvatati. Jedino rješenje da prekrijem svoj izrastao korijen bile su tamnije boje i ništa drugo-rekla je Julie za Allure.

Za nju je najgore od svega bilo to što bi ona svakih deset do 14 dana morala farbati izrast, a kad je prvi put poslije 30 godina vidjela svoju novu, prirodnu boju kose, pomislila je, “Ova bijela boja kose uopšte nije loša”.

Platinasta bijela kosa kakvu ona ima je nešto što druge djevojke plaćaju frizerima da im naprave. Julie je tada otkrila kako je imala jako suho vlasište, a koža joj je bila bolna. Smatra kako je to sve zbog prekomjernog farbanja kose. Sada, ne žali niti jedan sekund što je pustila izrast i bijelu boju kose da izrastu. Sada njena kosa izgleda zdravije nego ikada.

Ukoliko razmišljate o tome da pustite da boja vaše kose postane u potpunsoti prirodna, veliki broj stručnjaka predlažu ulaganje u filtrirajući tuš.

Sijeda kosa je porozna, ona može da požuti od onečišćenja ili taloženja minerala. Kupovnim dobrog tuša, pomoći će u uklanjanju ovih onečišćenja. Preporučuje se i korištenje jabučnog octa za ispiranje kako bi se zadržavo svijetlo bijeli pigment kose.

Kako i sama Julie kaže, ova transformacija nije bila nimalo laka, ali kaže kako dobija puno podrške.

Preporučeno