Nikad ne možete znati šta drugi ljudi proživljavaju, a ne sumnjamo da  je najteže kasnije govoriti o teškim trenucima kada ste bili ostavljeni sami sebi i da se borite sa svojim problemima.

Marija Trikoš je direktorica jedne srednje stručne škole koja se nalazi u Raškoj, a u emisiji „Život priča“ je odlučila da otvori svoju dušu i ispriča sve što se tiče njenog muža koji ju je godinama zlostavljao verbalno, da bi je napao i fizički 2017. godine.

Više puta ju je izbacivao iz porodičnog stana, pod izlikom da je on njegov, te je uvijek imala spremnu torbu za bijeg, koja je samo čekala scenarij kada će je ponovo istjerati iz kuće. Tada bi sklupčana spavala na zadnjem sjedištu porodičnog auta u njihovoj garaži. Poslije tako prespavane noći, sačekala bi da on napusti stan, a onda bi odlazila da se obuče i sredi i odlazila na posao, a niko nije nikad ni posumnjao kakav teror ona proživljava kod kuće.

Poslije noći kada ju je pretukao, prijavila ga je, a onda mu policija nije odredila ni zadržavanje, nego su ih samo pustili da se vraće kući. Poslije toga je i on nju prijavio za nasilje u porodici, pa je Marija dobila tri mjeseca zatvora, te godinu dana uslovne kazne, a njen suprug je osuđen na četiri mjeseca, također godinu dana uslovno. Ipak, Marija ne odustaje i kaže da će insistirati na pravdi pa makar morala ići i do Strazbura, zbog svake žene koja trpi isto ono što je i ona godinama trpila.