Nažalost, skoro svakog dana slušamo vijesti koje izazivaju jezu i zbog kojih se na kraju zapitamo u kakvom mi to svijetu danas živimo. Jednu takvu priču vam donosimo iz Kalifornije, iz Sjedinjenih Američkih Država, a svi mediji su prenijeli vijest o smrti dječaka Anthony Avalosa, koji je preminuo nakon stravičnim povreda i opekotina koje su doktori pronašli na njegovom tijelu. Sada su se pojavile informacije da je najvjerovatnije homofobija bila uzrok njegovih povreda i na kraju i smrti.

Naime, istraga je došla do otkrića da je samo nekoliko sedmica prije ovog strašnog zločima, mali dječak otkrio svojim roditeljima da voli dječake, a ne djevojčice, a pretpostavlja se da je od tog trenutka počelo zlostavljanje koje je on trpio. U jednom trenutku je Anthony i bio oduzet od svojih roditelja, koji su ga mučili na najgore moguće načine, ali je na kraju ipak vraćen u njihovom dom, te se sve nastavilo do njegove smrti.

Onda, 20. juna je Anthony primljen u bolnicu, a njegova majka je njegove povrede objašnjavala kao nesretan slučaj, te da je on sam pao niz stepenice. Dječak već tad nije disao, te mu nije bilo spasa. Kasnije su obdukcijom pronađene brojne povrede na dječakovom tijelu, slomljene kosti, rebra, što ukazuje da je dugo bio žrtva fizičkog nasilja.

Dječak je bio kost i koža, pa se smatra da su čudovišta od roditelja svog sina i izgladnjivali. Oboje su privedeni, a razmatra se i tužba i zatvorska kazna za njih, te se svi nadaju da će pravda za malog Anthonyja biti zadovoljena.

Preporučeno
Loading..