Svi mi, svjesno ili nesvjesno danas živimo ubrzanim tempom, te iako ponekad nismo toga uopšte ni svjesni, to uveliko ostavlja posljedice na nama. Često smo pod stresom, a to se održava na naše zdravlje i na naše tijelo na različite načine. Osim što na taj način slabimo svoj imunološki sistem, isto tako je činjenica i da osobe koje su češće pod stresom imaju problema sa nesanicom, a svima je jasno koliko je san neophodan za zdrav način života.

Ukoliko i vi inače imate problema ovih vrsta, onda ćete se u svakom slučaju obradovati rješenju koje ćemo vam ponuditi u našem današnjem članku, a za koje mnogi tvrde da je jedno od najefikasnijih koje ćete ikad imati priliku da isprobate. Najbolje od svega jeste što je sve što vam treba za ovaj recept samo šećer i sol, a rezultati će vas doslovno oboriti s nogu.

Najbolje je da koristite nerafiniranu morsku so i neki kvalitetni sirovi smeđi šećer, ali u svakom slučaju i obična sol i šećer mogu da vam pomognu. Pomiješajte sol i šećer u omjeru 1:5, najbolje je da za mjeru koristite obične supene kašike.

Kako god, svake noći prije nego odete na spavanje, protresite bočicu, te kašikom ili prstima pod jezik stavite mali prstohvat ove mješavine, te dopustite joj da se sama otopi. Već prve noći ćete primjetiti promjenu, a vremenom će rezultati da budu sve bolji i bolji, tako da ostanite uporni.

Preporučeno
Loading..