Jedna od najvećih mana toplijeg vremena, jeste što se sa njim uvijek ponovo pojave i komarci i razni drugi insekti koji nam u ovim divnim, ljetnim danima itekako znaju komplikovati život, posebno jer većina njih zna da ostavlja bolne ubode i ujede.

Svi znamo koliko se insekata kao što su muhe, žohari i komarci teško riješiti iz naših domova, te prije nego posegnete za nekim hemijskim sredstvima koji su mnogima glavni saveznici u ovoj borbi, trebate probati i neke prirodne i alternativne trikove i metode eliminacije ovih neželjenih gostiju u svakom domu. Ono što vam je potrebno za trik iz našeg današnjeg članka jeste pola šolje biljnog ulja, zatim pola šolje nekog šampona, pola šolje sirćeta.

Kada sve ove sastojke pomiješate u sprej boci, neophodno je da bocu dobro promućkate, a zatim je nanesite na većini površina u svojim domovima. To možete učiniti bez brige čak i ako imate malu djecu ili kućne ljubimce, kako uopšte nije riječ o toksičnoj mješavini koja bi vašim najmilijim mogla da naškodi na bilo koji način.

Ona će vam postati najbolji saveznik protiv buba bilo koje vrste, a najbolje od svega jeste što na ovaj način nećete morati da bacate novčana sredstva na neke produkte koji jako često ni ne pomažu, nego insekti budu jednostavno otporni, koliko god da ih pokušavate otjerati istim sredstvima. Javite nam svoja iskustva, te ako vi imate neki svoj trik koji vam se pokazao korisnim, podijelite ga sa našim čitateljima ispod današnjeg članka. Ne sumnjamo da ćete barem nekome na taj način da pomognete!