Kada je riječ o menstrualnom ciklusu, dok neke žene imaju tu prednost što uvijek znaju tačan datum kada će dobiti svoju sljedeću mjesečnicu, pojedine se stalno moraju brinuti oko toga zbog čega im kasni ili zbog čega neredovno dobijaju menstruaciju.

Ipak, u našem današnjem članku vam donosimo prirodne načine na koje možete da čak I ubrzate svoju mjesečnicu, a ne sumnjamo da bi vam nekad dobro došlo da jednostavno znate kad ćete da dobijete svoj ciklus tog mjeseca. Jedan od najboljih I najjednostavnijih načina je ipak topla kupka, koja povećava temperaturu vašeg tijela I opušta mišiće u isto vrijeme.

Ubrzan dolazak menstruacije se može ostvariti tako što ćete u ovom periodu da povećate količine unosa vitamina C u svoj organizam, kako veće doze baš ovog vitamina uskraćuju rodnici profesteron, a to pak pomaže da se zidovi materice ljušte. Isto tako, pijte puno vode ako uzimate dodatke vitamina C, te ako planirate da uzimate veće doze bilo kojeg vitamina, obavezno se prije toga konsultujte sa svojim ljekarom.

Isto tako, još jedan od provjerenih načina na koje možete da utječete na svoju menstruaciju jeste da budete fizički aktivni u ovom periodu, ali ipak, pazite da ne postignete efekat suprotan od željenog, kako prilikom pretjerane fizičke aktivnosti može da dođe I do izostanka menstruacije. Ukoliko I vi imate neki svoj provjereni trik koji biste voljeli da podijelite sa pripadnicama ženskog spola, možete da nam pišete u komentare, te da na taj način podijelite svoja dragocijena otkrića I sa drugim ženama ako želite, naravno.