Većina vjerovatno ni ne razumije da je njihovo tijelo jedan nevjerovatan mehanizam, te da se čak i dok mi spavamo, događaju brojne hemijske reakcije koje su usko vezane za sve ono što radimo u toku dana. Ako ste primjetili da se u toku noći inače budite u isto vrijeme, ili da vam je sve teži zadatak da zaspite, u našem današnjem članku vam donosimo potencijalne odgovore šta vam to vaše tijelo pokušava da poruči.

Naime, ukoliko ste primjetili se budite između 23 sata i 1 sat ujutru, to znači da ste u toku dana u tijelo unijeli premasnu i tešku hranu, te da vaš organizam ima problema sa razgrađivanjem masnoće. Između 1 i 3 sata ujutru, tijelo osvježava jetru koja inače ima zadatak da čisto naš organizam od svih toksina, a buđenje u ovo doba znači da je vaša jetra preopterećena. Obratite pažnju da li možda unosite i previše alkohola.

Ako se budite između 3 i 5 sati ujutru, to doba dana je inače povezano sa plućima, koja mogu biti preopterećena zagađenim zrakom ili konzumacijom cigareta. Isto tako, i teška hrana zna da utječe na pluća.

Na kraju, ako ste primjetili da se stalno budite u periodu između 5 i 7 sati, trebate da znate da je upravo ovo doba dana povezano sa debelim crijeovm koje se upravo tad obnavlja i čisti, a ovaj proces je od izuzetnog značaja za naše cijelo tijelo, a isto tako, ako se budite u ovo doba, to može da bude pokazatelj da ste dehidrirali.

Preporučeno
Loading..