Ukoliko i vi volite da na prozorima stoje zavjese, posebno ako preferirate one bijele boje, onda vam se sigurno dosad nekad desilo da su bez ikakvog izgovora, vaše zavjese jednostavno promijenile svoju originalnu boju i da uglavnom poprime neku sivu nijansu koja je izuzetno ružna i kad je pogledate. Kako god, u našem današnjem članku vam donosimo jedan trik koji bi vam se u svakom slučaju mogao da dopadne.

Naime, na ovaj način ćete u budućem periodu moći da svojim zavjesama vratite njihovu pravu boju i da ih naprosto osvježite, a tek ćete se oduševiti kad shvatite kako je riječ o jednostavnom triku. Naime, sve što treba da uradite jeste da pripremite sirće koje će vam u ovom slučaju biti od velike koristi, mada to nije ništa neobično kad je ovaj sastojak u pitanju.

Ubacite svoje zavjese u mašinu za pranje veša, a onda u nju dodajte i pola čaše bijelog sirćeta. Isto tako tu dodajte i deterdžent koji uvijek koristiti za pranje veša, te upalite mašinu na režim na koji biste je inače uključili da perete zavjese. Budite sigurni da će ovaj trik da vašim zavjesama vrati staru boju, te da ćete se ponovo osjećati kao da imate potpuno nove zavjese.

Rado bismo čuli ako i vi sami imate neki trik koji rado koristite, a koji biste pak voljeli da podijelite s nama i našim čitateljima. U tom slučaju nam ostavite komentar ispod našeg današnjeg članka, kako nikad ne znate kome bi vaš trik mogao da uveliko olakša život, zar ne?

Preporučeno
Loading..