Ukoliko ste i vi jedna od onih osoba koje u svakom slučaju najviše preferiraju da spavaju na svom stomaku, sigurno vam se više od jednom desilo da se pojavite, a da je jastuk ispod vas mokar, zato što ste spavali otvorenih usta. Naime, to se uglavnom dešava zbog toga što ste vaše tijelo doveli na granicu izdržljivosti, pa tako ono ima poteškoća sa opuštanjem i da utone u san naredni put kad mu vi pružite priliku.

Činjenica je da svi mi danas živimo u izuzetno brzom stilu života, te da ponekad nismo ni svjesni koliko to sve negativno utječe na naše zdravlje, sve dok se ne primjete prve posljedice. Jedna od najvećih opasnosti doba u kojem živimo jeste upravo stres, kako smo svi mi svakodnevno izloženi brzom načinu života, a nismo ni svjesni koliko je našem organizmu teško da se navikne na isti.

Još jedan od velikih pogrešnih poteza koje danas pravi većina ljudi jeste što potcjenjuju vrijeme koje je našem organizmu neophodno da bi se osjećalo odmornim. Možda se vama na prvu čini da možete izdržati sa samo nekoliko sati sna ili da možete spojiti više dana, a da se opet osjećate odmorim, ali činjenica je da se vaše tijelo sigurno neće složiti s vama po ovom pitanju.

To se najbolje primjeti po tome da kada konačno utonete u san, da se tokom opuštanja vaših mišića, opuštaju i žlijezde, uključujući i one pljuvačne, pa vam na ovaj način vaše tijelo poručuje da treba da usporite malo i da mislite na sebe.

Preporučeno
Loading..