Jedan od najvećih problema kada je u pitanju održavanje kuhinje jeste u svakom slučaju odvod. Posebno ako često perete svoje suđe ručno, različite stvari, uglavnom ostaci hrane mogu da završe u odvodu. Ipak, na svu sreću, u našem današnjem članku vam donosimo poprilično jednostavno rješenje za ovaj problem.

Ono što se od vas unaprijed očekujete jeste da počnete da vodite više računa oko toga šta smije završiti u vašem odvodu, a šta ne. Na ovaj način se skupljaju i bakterije pa možete izbjeći da napravite sebi još povrh svega toga i zdravstveni problem koji ćete sebi morati da riješite. Ipak, ako je odvod već začepljen i ako se neugodan miris širi vašim domom, onda vam mi u našem današnjem članku donosimo rješenje koje će vas sigurno impresionirati time koliko je zapravo efektivno.

Sastojci koji su vam potrebni jeste 400 ml sirćeta, zatim tri kašike sode bikarbone., te pet litara vode. Prvo što treba da uradite jeste da u odvod uspete sodu bikarbonu, a da tek onda u to dodate malo po malo i sirćeta. Budite na oprezu zbog hemijske reakcije, te budite sigurni u to da će se dosta pjeve pojaviti kako budete dodavali sirće u svoj odvod ovom prilikom.

Nakon što to završite sa preporučenom količinom sode bikarbone i sirćeta, pokrijte to malo, ali pripazite kako se pjena ne bi podigla. Bit će sasvim dovoljno kad biste to ostaviti samo nekoliko minuta da djeluje, a da onda poslije toga prospete vodu u svoj odvod. Šta vi mislite?

Preporučeno
Loading..