Sigurni smo da nema osobe kojoj ne smeta kada primjeti da se njenim domom širi prije svega neugodan miris iz odvoda, ali ako ste dosad bili očajni zbog ovog problema, onda će vas sigurno beskrajno obradovati činjenica da vam u našem današnjem članku donosimo rješenje koje će sve jednako da oduševi.

Uglavnom se taj neugodni miris stvara kada se u odvodu skupljaju ostaci hrane, pa dođe do djelomičnog začepljenja, a kada se hrana počne da raspada, pojave se i neugodni mirisi. Zbog toga je naš prvi savjet da inače pazite na to da vam se u vašem domu ne skuplja hrana u odvodu, jer budite sigurni da će se na takvim mjestima da skupljaju i razne bakterije. Kako god, postoji način da riješite ovaj svoj problem koji ne uključuje bacanje sredstava na skupe hemijske produkte.

Ono što vam je potrebno jeste 400 ml sirćeta, zatim tri kašike sode bikarbone i pet litara vode. Postupak je sljedeći, prvo treba da u svoj odvod stavite soda bikarbonu, a onda da malo po malo dodajete sirće. Odmah će doći do reakcije i odvod će početi da se puni pjenom, pa pripazite da dodajete male količine kako sebi ne biste napravili još jedan problem.

Poslije toga malo pripazite na tu pjenu, te ostavite da reakcija djeluje nekoliko minuta, a onda sve što treba da uradite jeste da prospete vodu. Miris će nestati, a vi ćete biti sigurni da se u skorijoj budućnosti ni vaš odvod neće začepiti niti ćete imati takvih problema.

Preporučeno
Loading..