Kada ležimo u krevetu, u toku dana dok se odmaramo ili u toku noći kada spavamo, naš um podsvjesno upija energiju mjesta na kojem se nalazimo, pa ispod kreveta prema feng šui pravilima, ne bi trebalo da se nalazi ništa, osim jednog izuzetka.

Dakle, generalno prostor ispod kreveta treba da bude otvoren. Veliki broj ljudi ipak praktikuju da ispod kreveta skladište stvari koje ne koriste, a prema pravilima feng šuija to je ogromna greška.

Ako želite dobar protok energije u domu, ispod kreveta ne družite ništa osim ovog predmeta. A to je “kutija s blagom”.

Šta je ustvari kutija sa blagom?
Ovo je specifičan feng šui alat za privlačenje neke određene želje. Za sami početak je potrebno da izaberete kutiju u kojoj ćete čuvati stvari, a najbolje bi bilo da bude drvena, zbog toga što drvo predstavlja prizemljenu energiju rasta, djelovanja i napretka.

Kada se radi o tome šta bi trebalo da stavite u svoju kutiju, prvo sami sebi mroate da postavite pitanje: “Šta će me to učiniti sretnim?”.

Odaberite jedan predmet za koji mislite da će vam u život unijeti pozitivnu energiju i ono što samo vi želite. Neka to budu predmeti koji će predstavljati vaše sklonoti i životne želje.

Ukoliko želite više novca, kutiju ispunite novčanicama, nakitom, zlatom, dukatima, dragim ili poludragim kamenjem, kristalima, ali u nju nemojte da stavljate kovanice.

Ukoliko želite ljubav, kutiju napunite crvenom bojom, prirodnim mirisima, svijećama, uljima i mirisnim kremama.

Preporučeno