Mnogobrojne fanove, rodbinu i prijatelje pogodila je vijest da je najveći pjevač narodne muzike, Šaban Šaulić jutros u ranim jutarnjim satima doživo tešku saobraćajnu nesreću gdje je zadobio teške tjelesne povrede koje su na kraju bile kobne za pjevača i usljed kojih je podlegao.

Naime, saobraćajka se dogodila oko pola sedam ujutro a spasilačke službe su na licu mjesta bile oko 6:50

Put na kojem je stradao pjevač je do 9:30 bio potpuno neprohodan a vatrogasci su četiri tijela teško povrijeđenih ljudi izvlačili dva puna sata iz potpuno smrskanih automobila.

Legenda folka je imala nastup u Njemačkoj, preciznije u Bielefeldu te je nakon prespavane noći odlučio da ide na aerodrom kako bi se vratio u domovinu. Naime, pored pjevača njegov muzičar Mirsad Kerić je također teško povrijeđen u pomenutoj saobraćajci.

Inače, legenda narodne muzike je imala u planu da se oprosti od muzike s obzirom da je bio slabog zdravstvenog stanja. Međutim, muzičku penziju nije nikada dočekao, a lik i djelo ovog velikana definitivno će uvijek ostati u srcima onih koji su voljeli njegovu muziku.

Porodica je teško podnijela ovaj gubitak, a šta će biti i kako će se pjevačevo tijelo dopremiti u Srbiju ostaje nam da vidimo.

Pjevač je rođen u Šabcu hiljadu devetsto pedeset i prve godine a tragično je stradao u Bielefeldu sedamnaestog februara dvije hiljade i devetnaeste godine.