Ovih dana je u Splitu počeo jedan od najvećih festivala u cijeloj Europi, a riječ je o Ultra Europe festivalu, koji svake godine podijeli ovaj grad na dva različita dijela, jedan koji je zahvaćen Ultrom,a  drugi koji se izvuče bez posljedica. Iako je Ultra jedan od razloga zbog kojeg svake godine omladina iz cijele Europe, ali i iz svijeta posjeti Hrvatsku i Split, ne može se reći da su mnogi presretni zbog ovog festivala.

Jedan od uzroka takvog mišljenja jeste činjenica da poslije svake noći ovog festivala, u Parku mladeži komunalci imaju pune ruke posla, te je sve preplavljeno otpadom i smećem. Radnici kažu da su se tako čudnih stvari dosad nagledali, da ih više ništa ne može toliko ni začuditi. Dok oni čiste prostor, pored njih partijaneri nastavljaju dalje, a činjenica je da mnogi od njih koriste i razne psihoaktivne supstance, pa se građani i zabrinu kada ugledaju turiste kako sjede, leže ili spavaju svuda po Splitu.

Jedna od čudnih tradicija jeste što veliki broj onih koji dođu na ovaj festival, u ranim jutarnjim satima zna da nastavi svoju zabavu ispred obližnjih pekara, a sigurni smo da se lokalnom stanovništvu ni to pretjerano ne dopada.

Ipak, prihodi od Ultre su veliki, a u skorijoj budućnosti se ništa neće mijenjati, tako da građani jednostavno progledaju kroz prste omladini ovih nekoliko dana koliko festival traje, te se nadaju da će se sve završiti na najbolji mogući način. Koje je inače vaše mišljenje o ovom popularnom festivalu?