Vi smatrate da je prodavnica čista, da standardi imaju, kao da su svi predmeti provereni pre nego što se vrate u rafove i kancelarije. Kupovina grudnjaka je užasno iskustvo, pogotovo ako imate grudi koje su veće od prosjeka.

Ponekad ste očajni, skoro u svakom poslu koji isprobate grudnjak, vi samo želite da pronađete onu koja vam najviše odgovara. Ne razmišljate o tome da li je isti grudnjak ranije pio ženu, bilo da su bili okupani ili ne.

Vi smatrate da je prodavnica čista, da ima standarde, kao i da proverava sve stavke pre nego što ih vrate na posudu i komade. To očigledno nije bio slučaj u situaciji u kojoj je korisnik Tvitera pronašao, koji je podijelio svoje iskustvo sa svijetom.

Nošenje odjeće za podupiranje grudi može potjecati iz antičke Grčke. Žene su nosile apodesmos, kasnije stēthodesmē, mastodesmos  i mastodeton, sve što znači “prsni pojas”, traka od vune ili lana koji je bio omotan preko grudi i vezan ili zaboden na nazad. Za vrijeme sporta rimske žene nosile su dojke, poput onih koje su prikazane na mozaiku Koronacije pobjednika (poznat i kao “Bikini mozaik”).

Rimske žene nose na grudima za vrijeme sporta, Villa Romana del Casale, Sicilija, 4. stoljeće
Vjeruje se da su fragmenti tekstilnog platna pronađeni u Istočnom Tirolu u Austriji, datirani između 1440. i 1485. godine, bili grudnjaci. Dva su imala čaše napravljene od dva komada platna ušivenog sa tkaninom koja se protezala do dna torza sa nizom od šest kapaka za pričvršćivanje čipkom ili konopcem. Jedna je imala dva naramenica i bila je ukrašena čipkom

Preporučeno
Loading..