Marija Šerifović spada u sam vrh pjevačica na Balkanu kada su glasovne mogućnosti u pitanju. Riječ je o pjevačici sa izuzetno velikim rasponom vokala. Što se tiče njenog privatnog života već dugo se spekulisalo da je Marija u vezi a ona je odjednom i iznenadila svoje fanove na Instagramu.
Pjevačica je naime odlučila da baš iznenadi fanove pa je tako objavila fotografiju u vjenčanici u čijem opisu je stavila da je izgovorila sudbonosno Da.

Treba naopomenuti da je jedina veza za koju se zna da je Marija imala to ona veza od prije deset godina. Marija je u svojoj autobiografiji istakla da ima sklonost prema ženskom spolu. Tu je istakla da je imala veze sa pripadnicama nježnijeg spola te je na taj način postala simbol smjelosti na Balkanu. Inače Marije je poznata kao osoba koja o svojoj privatnosti ne govori. Zna se da je dvije hiljade i osme bila u vezi sa crnogorcem Slavkom Kalezićem.

Feminizam je niz političkih pokreta, ideologija i društvenih pokreta koji imaju zajednički cilj: definirati, uspostaviti i ostvariti političku, ekonomsku, osobnu i socijalnu jednakost spolova. To uključuje i nastojanje da se uspostave obrazovne i profesionalne mogućnosti za žene koje su jednake onima za muškarce.

Feministički pokreti su vodili kampanju i nastavljaju kampanju za ženska prava, uključujući pravo da glasaju, da obnašaju javne dužnosti, da rade, da zarade pravedne plate ili jednake plate, u braku i da imaju porodiljsko odsustvo

Preporučeno
Loading..