Prije tačno 13 godina, cijela Srbija i region su zanijemili pred viješću da je tragično nastradao makedonski pjevač Toše Proeski.

Detalji o životu čovjeka sa angeoskim glasom i osmijehom ne prestaju da intrigiraju javnost, a ovo je žena za koju se smatra da je bila njegova jedina i prava ljubav ikada.

Naime, manekenka Blagica Beti Micova i pjevač Toše Proeski su se upoznali 1998. godine. Njihova veza je trajala do početka 2002. godine, a pod pritiskom popularnosti je prekinuta, Poslije njegovog evrovizijskog nastupa 2004. godine njih dvoje su se ponovo pomirili, pa prekidali, uglvanom, vezu su završili 2006. godine.

Međutim, prijatelji Tošeta Proeskog kažu da su njih dvoje uvijek bili u kontaktu i da joj je Toše uvijek slao karte za sve svoje koncerte. Čak se njihove poruke i dan danas nalaze u njegovom telefonu. A kada je tjelohranitelj Tošeta Proeskog Ico Panajtović kazao da postoji samo jedna djevojka koju je on najviše volio i koja i dan danas ide na njegov grob, kojoj je posvetio najviše pjesama, sa kojom je svugdje išao i za koju su svi znali, svi su u njoj prepoznali Blagicu, odnosno djevojku iz mjesta Negotino u Makedoniji.

Iako je posljednja Tošetova djevojka za koju javnost zna bila Adrijana Budimir njemu bliske osobe tvrde da je njegova prava ljubav zapravo Blagica.

Ona s druge strane, nikad nije htjela da govori o Tošetu, a najteže dane je provodila uz njegovu majku Dominiku.

– Znam da javnost želi da zna detalje moje ljubavi sa Tošom, ali ni jednom do sada nisam dala intervju i nikada nisam otkrila našu privatnost. To će tako ostati zauvijek – rekla je Blagica u intervjuu za makedonske medije 2014. godine.

Preporučeno